page_banner

SepaBean™ машина

SepaBean™ машина

Краток опис:

● Стандардна верзија.

● Бинарен градиент со четири линии на растворувач, мешање со висок притисок.

● Изборен ELSD за покривање на повеќе видови примероци.


Детали за производот

Апликација

Видео

каталог

Параметри на производот

Модел SepaBean™ машина
Ставка бр. SPB02000200-3 SPB02000200-4
Детектор DAD променлива UV (200 - 400 nm) DAD променлива UV (200 - 400 nm) + Vis (400 - 800 nm)
Опсег на проток 1 - 200 мл/мин
Максимален притисок 200 psi (13,8 бари)
Систем за пумпање Високо точна керамичка пумпа без одржување
Градиенти Четири растворувачи бинарни, мешање под висок притисок
Капацитет за вчитување примероци 10 mg - 33 g
Големини на колони 4 g - 330 g, до 3 kg со адаптери
Типови на градиент изократски, линеарен, чекор
Должина на оптичката патека на проточна ќелија 0,3 mm (стандардно);2,4 mm (опционално).
Спектрален приказ единечни/двојни/сите бранови должини
Метод на вчитување примерок рачно оптоварување
Метод на собирање фракции сè, отпад, праг, наклон, време
Фракционен колектор Стандард: цевки (13 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 25 mm);
  Изборно: шише Френк (250 mL, 500 mL) или големо шише за собирање;
  Приспособлив контејнер за собирање
Контролен уред безжично работење преку мобилни уреди*
Сертификат CE

Карактеристики на Flash Chromatography System SepaBean™ машината

Безжична работа преку мобилни уреди
Флексибилниот метод на безжична контрола е особено погоден за експерименти за одвојување кои треба да се заштитат од светлина или да се стават во изолатор.

Враќање на прекин на струја
Вградената функција за враќање на напојувањето во софтверот ја минимизира загубата предизвикана од случајно прекинување на напојувањето.

Препорака за метод на одвојување
Софтверот има вградена база на податоци за методите на раздвојување која автоматски го препорачува најсоодветниот метод за раздвојување врз основа на клучните информации внесени од корисникот, а со тоа ја подобрува ефикасноста на работата.

Собирач на фракции
Лавиците за цевки со LCD дисплеј им овозможуваат на корисниците лесно да ги следат цевките што содржат собрани фракции.

Споделување податоци за локална мрежа
Повеќе инструменти би можеле да формираат локална мрежа за да го олеснат внатрешното споделување на податоци и оптимизација на ресурсите во лабораторијата.

21-CFR Дел 11 Усогласеност
Контролниот софтвер е во согласност со барањата на FDA за безбедност на системот (21-CFR Дел 11), што го прави инструментот посоодветен за фармацевтски компании за истражување и развој и лаборатории.

Паметниот систем за прочистување го олеснува прочистувањето
Паметниот флеш-хроматографски систем SepaBean™ машина лансиран од Santai Technologies има вградена карактеристика на препорака за методот на раздвојување.Дури и почетниците или непрофесионалните оператори со хроматографија може лесно да ја завршат задачата за прочистување.

Паметно прочистување со едноставност „Touch & GO“.
SepaBean™ машината се ракува преку мобилен уред, со иконизиран интерфејс, доволно е едноставна за почетниците и непрофесионалците да завршат рутинско раздвојување, но исто така е доволно софистицирана за професионалецот или гуруто да заврши или оптимизира сложено раздвојување.

Вградена база на податоци за методи - Задржано знаење
Истражувачите ширум светот потрошија бројни ресурси за да развијат методи за одвојување и прочистување на мешавините на соединенија, без разлика дали се работи за синтетизирани мешавини или екстракти од природни производи, овие вредни методи обично се складираат на едно место, изолирани, исклучени и стануваат „информативен остров“ над време.За разлика од традиционалниот флеш инструмент, машината SepaBean™ користи база на податоци и дистрибуирана компјутерска технологија за да ги задржи и споделува овие методи низ обезбедената организациска мрежа:
● Патентираната машина SepaBean™ има вградена релациона база на податоци за складирање на методите за раздвојување, истражувачите можат да побараат постојни или ажурирани нов метод за раздвојување едноставно користејќи сложено име, структура или код на проектот.
● SepaBean™ машината е подготвена за мрежа, повеќе инструменти во организацијата може да формираат приватен канал, така што методите за одвојување може да се споделат низ целата организација, овластените истражувачи можат директно да пристапат и да ги извршуваат овие методи без да мораат повторно да ги развиваат методите.
● SepaBean™ машината може автоматски да открие и да се поврзе со врсни инструменти, откако ќе се поврзат повеќе инструменти, податоците автоматски се синхронизираат, истражувачите можат да пристапат до нивните методи во кој било поврзан инструмент од која било локација.


 • Претходно:
 • Следно:

  • AN007-Примена на машината SepaBean™ во полето на органски оптоелектронски материјали
   AN007-Примена на машината SepaBean™ во полето на органски оптоелектронски материјали
  • AN008-Истражување на подготвителниот метод за скалирање со колони со обратна фаза на SepaFlash™
   AN008-Истражување на подготвителниот метод за скалирање со колони со обратна фаза на SepaFlash™
  • AN009-Прочистување на порфирините со машината SepaBean™
   AN009-Прочистување на порфирините со машината SepaBean™
  • AN010-Примена на SepaFlash™ касети со обратна фаза за многу поларни и ниски растворливи примероци
   AN010-Примена на SepaFlash™ касети со обратна фаза за многу поларни и ниски растворливи примероци
  • AN013-Добијте увид во машината SepaBean™ со инженер: детектор со низа диоди
   AN013-Добијте увид во машината SepaBean™ со инженер: детектор со низа диоди
  • AN017-The Purification of Taxus Extract со машината SepaBean™
   AN017-The Purification of Taxus Extract со машината SepaBean™
  • AN031_Добијте увид во машината SepaBean™ со Engineer_ сензор за ниво на течност и неговата примена
   AN031_Добијте увид во машината SepaBean™ со Engineer_ сензор за ниво на течност и неговата примена
  • AN032_The Purification of Diastereomers by SepaFlash™​ C18 картриџ со обратна фаза
   AN032_The Purification of Diastereomers by SepaFlash™​ C18 картриџ со обратна фаза
  • AN-SS-001 Примена на SepaBean за брзо и ефикасно прочистување на CBD и THC во канабис
   AN-SS-001 Примена на SepaBean за брзо и ефикасно прочистување на CBD и THC во канабис
  • AN-SS-003 Лесно прочистување на стерични избрани бициклични јагленохидрати од големи размери со машина SepaBean™
   AN-SS-003 Лесно прочистување на стерични избрани бициклични јагленохидрати од големи размери со машина SepaBean™
  • AN-SS-005 Развој на метод на екстракција за канабидиолска киселина од Cannabis sativa L. Користење на системи за флеш хроматографија SepaBean™
   AN-SS-005 Развој на метод на екстракција за канабидиолска киселина од Cannabis sativa L. Користење на системи за флеш хроматографија SepaBean™
  • SepaBean Device Setting – Калибрација на решетката за цевки
  • SepaBean Maintenance — Чистење на млазницата
  • SepaBean Maintenance - Прочистување на воздухот
  • SepaBean Maintenance – Калибрација на пумпата
  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја